PhotoRoom_20231217_234213

Yamaha Genos2-Organ

Yamaha Genos 

Na  de overstap van het Duitse orgel kwam de grote vraag hoe dit met een Yamaha GENOS-2 keyboard te kunnen realiseren zonder al te veel concessies te moeten doen. na wat onderzoek en natuurlijk veel testen kwam de oplossing. Door het toevoegen van een 76 toetsen keyboard en 20 tonig baspedaal was de hardware gerealiseerd. Om dit alles ook de juiste aansturing te geven is er een Midi Router aan toegevoegd waardoor het GENOS-2  klavier volledig kan worden gebruikt met eventuele split punten. Het onder klavier kan nu worden voorzien van een split om op het linker gedeelte de Styles aan te sturen en de rechterzijde van het keyboard de mogelijkheid heeft om een extra bijvoorbeeld Soloklank te spelen.

Door op de juiste wijze gebruik te maken van de Expansion Manager heb ik mijn eigen (Duitse) samples kunnen toevoegen en op deze wijze de YAMAHA Genos2-Organ kunnen creëren.

 

 

Yamaha Genos2 Organ Project

Hieronder de eerste foto’s van het Yamaha Genos2-Organ project. De techniek en aansturing is nu zover klaar. De behuizing zal nog wel wat tijd in beslag gaan nemen.